Nagyon jól néz ki ez a fánk. Én is kipróbálom.
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
8 dkg langyos vaj
Sütéshez:
kb. 4-5 dl napraforgó étolaj
Tálaláshoz:
porcukor
lekvár
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmér-
sékletű vajat és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb méretű, lisztezett pogácsaszag-
gatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Aránylag hamar megsül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.