Nagyon guszták!!:)
Hozzávalók: 1 kg. liszt,5 tojás sárgája,7 dkg. élesztő,4 dkg. margarin,só,kb. 7 dl. tej,pici cukor,1 dl. rum, 1 mokkáskanál ecet,olaj a sütéshez.
Elkészítés:a fele tejben pici cukorral és pici sóval felfuttatjukaz élesztőt. A tojások sárgáját beletesszük a lisztbe, a sót is az élaztős tejet, és kezdjük dagasztani.Folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint,és a többi tejet ,hogy jó lágy tésztát kapjunk.Akkor jó a tészta, ha az edény falától elválik. 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.Kinyújtuk, és kiszaggatjuk. Még így is pihentetjük kicsit, és ha az olaj elég meleg sütjük, Mindíg azt a felét tesszük az olajba amelyik felül van. Először fedő alatt sütjük pár percig, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosra sütjük. kevés olajat tegyünk a lábasba, mert másképp nem lesz szalagos.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.