Fasirthoz:
1 kg darált seréshús
4 gerezd fokhagyma
5 száraz zsemle
6 db nyers tojás
1 -1,5 evőkanál őrölt piros paprika
só, örölt bors izlés szerint
Töltött krumpli :
személyenként 1 -2 db burgonya
Francia saláta:
30 dkg borsó
2 db sárgarépa
1 db nagy savanykás alma
4 db uborka ha nagy akkor kevesebb
1 púpos evőkanál mustár
300 g majonéz
300 g tejföl
sütéshez zsír
Vízben beáztatott zsemlét jól kinyomkodva, összetört fokhagymát, örölt piros paprikát sót és a nyers tojásokat a darált húshoz adjuk jól összedolgozzuk.
A megtisztitott és félbe vágott brugonyát éles késsel kivájjuk a közepét, enyhén sózzuk és megtöltjük az elkészitett fasirt hússal.
Tepsit kibéleljük sütőpapirral olvasztott zsirt vagy étolajat öntünk bele. A tölött krumplikat beletesszük és a megmaradt fasirt húsból vizes kézzel gombócokat formálunk és azt is beletesszük a krumplik mellé.
1 dl vizet öntünk alá és közepes lángon készre sütjük.
Míg sül a fasirt elkészitjük a francia salátát.
Apró kockára vágott sárgarépát és a borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, almát uborkát apró kockára vágjuk.
Majonézt a tejfölt és a mustárt összekeverjük ízesítjük.Ha nagyon erős a mustár íze akkor egy csipet cukorral lágyithatunk a kész mártás ízén. Majd óvatosan belekeverjük a puhára főtt sárgarépát borsót, és az apró kockára vágott almát és uborkát.
A megsült tölött krumplit és fasirtot fracia salátával tálaljuk. Bármely főzelékkel is tálalhatuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.