Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Fatörzs torta

felvitel dátuma: 2011-10-27 10:54:22       mai nézettség: 1       nézettség: 4291
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Piskóta lapokhoz:
2 x 4 db tojás
2 x 10 dkg liszt
2 x 12 dkg kristálycukor
2 x 1 kávéskanál sütőpor
Csokoládé krémhez:
2 csomag csoki pudingpor
0,5 l tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
5 dkg kakaópor
Díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék, zöld ételfesték, cukor virágok, cukor vagy ostya levél

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Piskóta készítése:
Kettő 4 tojásos piskóta lapot sütünk. A tojásokat ketté választjuk, a cukor 3/4-vel a tojásfehérjét, a maradék cukorral a tojássárgáját habbá verjük. A habbá vert sárgájához óvatosan fakanállal belekeverjük a fehérje habot. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásmasszához keverjük és a tepsibe öntjük, elkenjük. Előmelegített sütőben 190°C-on  aranysárgára sütjük. Sütés után konyharuhával, vagy sütőpapírral feltekerjük, hasonlóan mint a piskóta tekercset.

Krém készítése:
A pudingporokat egy tálba tesszük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet a cukorral egy másik edénybe feltesszük forrni. Amikor felforrt a tej hozzáöntjük a tejjel elkevert pudingport, sűrűsödésig főzzük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz keverjük a kakaóporral együtt. 

A feltekert piskóta lapokat ha kihültek kitekertjük a konyharuhából, a piskóta alatt hagyjuk. A krémet 3 fele osztjuk, 2/3-ád a két piskóta lapra kenjük egyenletesen. Feltekerjük jó szorosan a konyharuha segítségével. Mindkét  tekercs széleiből ferdén levágunk egy keveset. Az egyik tekercset a tálca közepére rakjuk, lekenjük  vékonyan a krémmel. A másik tekercset középen ferdén kettévágjuk majd a középen lévő tekercs mellé rakjuk ( mint a képen) ezt is lekenjük vékonyan a krémmel. Az illesztéshez kenjünk kevés krémet, hogy összeragadjanak. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákból csíkokat húzúnk a roládok tetejére, a végükre csiga alakba nyomjuk. Ha nincs nyomózsákunk akkor az összes krémet kenjük el a tortán, majd villával húzzunk csíkokat. 
A kókuszreszeléket a zöld festékkel szinezzük be, ezzel szórjuk meg a tortát és helyezzük rá a cukor virágokat, leveleket tetszés szerint.

Szakács: Renißaßa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.