1 dl tej, a 3dkg élesztő-nálam a 20 dkg saját kovász.
Legalább egy óráig pihen,meleg helyen, többször átkavarom a kovászt.
Hozzá keveri a gép a többi hozzávalót, jól kidagasztja, át gyúrom kézzel.
A kenyér sütőre bízom a dagasztást és a kelesztést,amig duplájára nő.
Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral. Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is kihagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.
Kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan.
Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével.Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral.Ujra kelt 30 percig a formában.
175 fokos sütőbe került, alul-felül sütés programra és körülbelül 25-30 perc alatt készre sült . Tényleg , könnyű ,fátyolos, izletes.