0,5 kg száraz bab ( gyöngybab)
1 fokhagyma gerezd.
1 babérlevél
1 húleveskocka
1 csapot evőkanál só
0,5 dll étolaj 3 evk liszt
1 dl tej.
1 evk 10% ecet
Száraz gyöngybabot este be áztatjuk,vagy ,4,, 6 órára,hogy időben meg főjjön,ha kész,akkor egy lábasba tesszük,hozzá adjuk a sót,leves kockát,a fokhagymát ,babérlevelet,annyi vizet ,hogy jól el lepje a babot,közepes lángon főzzük,és közben időnként,míg a bab nem puha,pótoljuk vízzel,és főzzük tovább,ezután ha puha a bab.,el készítjük a rántást étolajon meg pirítjuk a lisztett,és ha a rántásunk kész,a babon legyen elég folyadék,és bele keverjük a rántást,,ilyenkor arébb húzzuk a lángról,és ha a rántás kész,hígításként legalább egy dl tejet tegyünk,lehet többet is,utólag ecettel ízesítjük,és kész!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.