40 dkg csirkemáj (sertés is jó)
1 dl. fehérbor
1 dl tej
1 ek. vaj
1 fej vöröshagyma
1 csapott ek. liszt
1 csapott ek. zöldségkeverés (cukor és sómentes)
só
bors
1 csapott ek. őrölt majoránna
1 tk. mustár
1 tk. citromlé
A májat megtisztítjuk, felcsíkozzuk és a tejbe áztatjuk, kb. 1 órát, majd lecsorgatjuk.
A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, a liszttel megszórjuk, picit megpirítjuk, a bort beleöntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket,
majoránnát, mustárt, sózzuk, borsozzuk, aláöntünk 1,5 dl vizet és lefedve pár percig forraljuk.
Beletesszük a májat, a citromlével ízesítjük és 10 perc alatt jól összepároljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.