A friss sárgabarackot forró vízbe téve 1,5-2 perc alatt leforrázzuk, hogy a héja lejöjjön, majd kicsit hagyjuk hűlni, és a bőrét lehúzzuk, kimagozzuk.
Az előkészített barackot fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a cukrot, a finoman lereszelt citromhéjat, belenyomjuk a fél citrom levét, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és ha felforrt, lassú tűzön 5 percet főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A habgaluskához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, tovább verjük, beleforgatjuk a megmosott, leszemezett villával kicsit összetört ribizlit, két evőkanállal habgaluskákat formázunk belőle, és forró vízben, közepes tűzön, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és tányérra tesszük.
Tálaláskor a sárgabarack-krémlevest tányérba vagy leveses-csészébe szedjük, ribizlis habgaluskát ültetünk a tetejére, és ízlés szerint, friss citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.