1 ek citromlé
2 ek olíva olaj
só
bors
1 mk zöldpetrezselyem
porcukor
2 fej saláta
20 dkg spárga
fél dl főzőlé
2 db paradicsom
1 evőkanál citromlevet 2 evőkanál olíva olajjal gyengén sózva és borsozva habverővel összekeverünk, megszórjuk egy kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy fél dl lehűtött főzőlevet adunk hozzá abból a vízből, amelyben a spárgát megfőztük, ha konzervből csináljuk, akkor ebből a léből teszünk hozzá egy keveset. Ízlés szerint egész kevés porcukorral is ízesíthetjük ezt a salátalevelet. Két szép nagy fej salátát teszünk hozzá, levelekre szedve, majd 20 dkg megfőzött, levében lehűtött spárgát adunk hozzá, kb. 2-3 cm-nyi darabokra felaprítva. Óvatosan keverjük össze, hogy a spárga ne törjön és néhány percnyi hűtés után tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.