Nagyon kiadós és nagyon finom mindenkinek ajánlom!!!!
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 cl víz
2 cl olaj
6 evőkanál rétesliszt
2 púpozott evőkanál kakaó
margarin és egy kevés liszt
a két tortaforma kikenéséhez
A krémhez:
100 gr fehér csokoládé
200 gr 33 %- s tejszín
fekete áfonya kompót
A csoki mázhoz:
1 mokkás csésze tej
6 púpozott kiskanál kristálycukor
2 púpozott kiskanál kakaó
egy nagy diónyi vaj
Szétválasztom a tojásokat: a sárgákat cukorral, a vízzel, mixerben habosra keverem, lassan hozzácsurgatom az olajt (nem lesz annyira száraz a tészta),
közben a fehérjékből kemény habot verek.
A felvert sárgákat összekeverem a liszttel, a kakaóval, és óvatosan hozzájuk keverem a fehérjéket. Két kikent, kilisztezett tortaformába osztom a masszát, előremelegített, 180 fokos sütőben megsütöm őket.
A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, langyosra hűtöm.
A tejszínből kemény tejszínhabot készítek, és hozzákeverem a fehér csokihoz.
Az áfonya kompótot leszűröm, a levével a kihűlt korpuszok belső oldalait alaposan megkenegetem. Az egyik korpuszt megkenem a krémmel, rárakom a kompót két harmadát, ráhelyezem a másik korpuszt.
Elkészítem a csokoládé mázat: a hozzávalókat a vaj kivételével jól összefőzöm, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat, langyosra hűtöm, rákenem a tortára.
A megmaradt egyharmad kompótot a torta teteje közepére rakom díszítésképpen.
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, de finom tortához!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.