Lap:
6 tojásból tortaformában kakaós piskótát sütünk és hűlés után tetszés szerint 3 vagy 4 lapba vágjuk .
Krém:
6 dl tej
6evőkanál liszt
40 dkg margarin
40 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint rum vagy rum-aroma és meggy
Tetejére:
tortabevonó
a krémből egy kevés a díszítéshez
A lisztet a tejjel felfőzzük és hűlni hagyjuk.a margarint habosra keverjük a cukrokkal,majd a kihült besamellel simára keverjük.ízesíthetjük rummal vagy rumaromával.A felszeletelt piskóta lapjait megkenjük krémmel és megszórjuk meggyel.A kész tortát kívül is bevonhatjuk krémmel és erre tesszük a felolvasztott tortabevonót.A kész tortát,ha maradt még krém azzal is dekorálhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.