Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Fekete erdő torta

felvitel dátuma: 2018-12-08 20:49:17       mai nézettség: 1       nézettség: 896
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók piskóta:
8 db l-es tojás
7 ek. liszt
2 ek. kakaópor
csipet só
3 ek. kristálycukor
3 ek. eritrit édesítő
1/2 cs. sütőpor

Hozzávalók meggytöltelék:
35 dkg. mélyhűtött meggy, vagy 1 ü. befőtt
15 dkg eritrit édesítő
1 cs. vaníliapuding

Hozzávalók csokoládé tejszínes krém:
1 l. habtejszín
1 cs. habfixáló
1 ek. kakaópor
1 cs. vaníliacukor
10 dkg. cukor
15 dkg. eritrit édesítő

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A tortaformát vajjal kenjük ki, a sütőt melegítsük fel 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet a sütőport, a kakaóport, kimérjük, átszitáljuk.
A tojások fehérjéhez adjuk a csipet sót, majd kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot és az édesítőt.
A tojások sárgáját több részben hozzáadjuk, ezzel is tovább verjük, végül fakanállal beleforgatjuk a liszt- kakaópor- sütőpor keveréket, és az előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc alatt. 
Fogvájóval ellenőrizzük.

Elkészítés meggy:
A kiolvasztott meggyből kiveszünk egy pár szemet a díszítésre, a többit leszűrjük, a levébe keverjük a pudingport, a meggyet feltesszük 2-2 ek. cukorral , eritrittel főni, majd, ha 1-2 percig főtt, hozzáöntjük a pudingot, felfőzzük és félretesszük hűlni.
Elkészítés tejszín töltelék, díszítés:
A tejszínhabot a cukorral és eritrittel kemény habbá verjük, majd elosztjuk úgy, hogy kb. 3-3-4 dl. legyen.
Az egyik 3 decibe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vaníliacukrot, a maradékba pedig csokoládés rum aromát teszünk, ezt a hűtőbe tesszük, mert ezzel vonjuk be a tortát. 

Összeállítás:
A krémeket külön külön kinyomózsákba tesszük.
A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk, az alsó lapot a formába visszatesszük, majd a fehér krémmel körbevonjuk a szélét, következik a kakaós krém, a meggyes, majd újból, fehér, kakaós, meggyes, rárakjuk a második lapot, ezt a csokissal kezdjük tölteni, majd a meggyes jön, aztán a fehér, még egyszer megismételjük és rátesszük a harmadik lapot.
A hűtőből kivesszük a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálót, jó keményre felverjük és körbe bevonjuk vele a tortát.
a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.