Mennyi sütőport, tejfölt, vaníliás cukrot kell bele tenni???
25 dkg túró félzsíros
15 dkg zabpehely
4 evőkanál cukor(gyümölcs cukor)
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
1kis dobozos tejföl
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
20 dkg fekete ribizli
Tetejére
Fahéjjal kevert gyümölcs cukor
Ma egy egészséges ám de laktató süteményt készítettem ,az eső ellenére saját termésből szedtem a fekete ribizlit .
Diétázóknak cukorbetegeknek is kiváló .
A zabpehelybe belekevertem a sütőport, a túrót összetörtem villával, hozzákevertem a vaníliás cukrot a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, cukrot szóval minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá. Elég folyósnak néz ki, de a zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és beleöntöttem a masszát. Ezután a megmosott ribizlit beledobáltam a masszára Kb. 175-180 fokos sütőben sütöttem 35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét enyhén cukrozott fahéjjal épp csak egy picit. Érdemes egy 10 percet várni, hogy hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
Nagyon finom kóstoljátok meg
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.