8 evőkanál holland kakaópor
35 dkg cukor,
1 kiskanál fahéj,
2 kg kimagozott meggy
2 csomag Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
1-2 dl amarettó likör,vagy rum
A magozott meggyet a cukorral feltesszük főni.A kakaóport a fahéjat egy kis vizzel csomómentesre keverni,és akkor adni a gyümölcshöz amikor az már majdnem megfőtt.Majd a a dzsemfixet szintén elkeverni 1-2 evőkanál cukorral és állandó kevergetés mellett beleönteni a gyümölcshöz.Pár percig forralni,és a végén adni hozzá a likört vagy a rumot.Egyet rottyan,és mehetnek is az üvegekbe.A lezárt üvegeket fejre fordítva legalább 5 percig hadjuk pihenni,majd tegyük szárazdunsztba.Ha teljessen kihültek mehetnek a kamra polcára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.