Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
8db tojás, 8 evőkanál cukor, 6 evőkanál finom liszt, 3 dkg cukrozatlan kakaó, 1 sütőpor
Töltelék: 1 üveg magozott meggy, 4 cs vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, rumaroma,
Díszítéshez: meggyszemek, reszelt étcsokoládé, Tejszínhab
Elszítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.