Finom. Szeretem.
30 dkg felesborsó
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma (kettévágva)
1 teáskanál pirospaprika
1 lapos teáskanál só
csipet borsikafű
csipet oregánó
csipet őrölt gyömbér
A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatom.
Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm, s csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.
Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.
Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom
a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakom a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót. Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.
Forrástól kb. 50 percet főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó. Ha megpuhult, s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát.
Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sültkolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.