Ezt én is nagyon szeretem
30 dkg felesborsó, 2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
kb. 20 dkg sonka
1 db vöröshagyma (kettévágva)
1 teáskanál pirospaprika
1 lapos teáskanál só
csipet borsikafű, csipet oregánó
2 karika gyömbér, amit apró kockára vágunk
A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatom. Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm és csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.
Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.
Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakom az összekockázott sonkát, a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót. Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.
Forrástól kb. 50 percet főzöm. Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó és a sonka. Ha megpuhultak, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót. Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát, s ekkor rakom bele az apró kockára vágott gyömbért, ezt nem kell főzni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.