Már régóta család kedvence, nagyon finom!!! ::))
Tésztához:
25dkg liszt,
10 dkg p.cukor,
1 egész tojás,
1 tojás sárgája,
1 k.k szódabikarbóna,
5 dkg ráma,
1 ek. méz.
A krémhez:
1l tej,
2 púpos ek. liszt,
2 csm vaníliapuding,
3 tojás sárgája,
20 dkg ráma,
15 dkg p.cukor,
2 csm vaníliáscukor,
0.5l Hulala
A tészta készítése:
A lisztet a hozzávalókkal jól eldolgozzuk, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepszi hátulján megsütjük. Vigyázzunk mert gyorsan sül!
Ha megsült, az egyik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket, vagy kockákat szeretnénk vágni a sütiből.
Krém készítése:
A lisztet a pudinggal és kevés tejjel simára keverjük, hozzá adjuk a tojás sárgáját, és a tejben sűrűre főzzük, majd hűtjük.
Közben a rámát a p.cukorral és a van.cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A tésztára kenjük a krémet, és a krémre a kemény habbá vert Hulalát tesszük.Erre helyezzük a már felvágott tésztalapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.