Nagyon szép lett!!:)))
Hozzávalók a tésztához.:
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor, 5 dkg margarin,
1 tojás, 1 tojássárgája, 1 ek. méz, 1 ek. rum, 1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez: 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 ek. liszt,
5 dl (Hulala)tejszín
Nyitrai Andreától kapott recept.
A tojást, a cukrot, a margarint alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a folyékony mézet,az 1 evőkanálnyi tejben elkevert szódabikarbónát és a rumot,majd a liszttel összegyúrjuk.
Fél óra pihentetés után 2 lapot sütünk,/ a sütő mérete: 40X24 cm a palackos gáz teljes erősségén 10 perc 1 lap sütése./A tálcát zsírozzuk, lisztezzük.
Amíg sül a 2. lap, az elsőt felszeleteljük akkorákra, amilyen méretűt szeretnénk./Nálam 18 darab lett/
Krém: a pudingport összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd lassan adagolva, folyamatos keverés mellett a tejet. Sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.Amikor a főtt krém kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
Rákenjük a lapra.
Felverjük a tejszínt, rákenjük a sárga krémre, majd ráhelyezzük a lapokat, hűtőbe tesszük.
Másnap megszórjuk porcukorral,szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.