Hozzávalók 8-12 személyre:
50 dkg lisztbe morzsolunk 5 dkg vajat, 2 evőkanál réteslisztet , 1 vaníliáscukrot. 5 dkg élesztőt megfuttatunk 2 dl tejben, a liszt közepébe öntjük az élesztős tejet, 5 dkg cukrot, 5 tojás sárgáját, és pici sót teszünk a tésztába, és nagyon jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Nyújtódeszkán kocka alakúra nyújtjuk és megkenjük a következő krémmel. 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg cukorral, és 2 vaníliás cukorral. feltekerjük mint a bejglit. Késsel felszeleteljük kb.3-4 cm –es darabokra. zsírozott lisztezett agyag tepsibe rakjuk hézagosan és újra kelesztjük. előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. A sütési idő letelte előtt 5 perccel meglocsoljuk 1 dl tejszínbe kevert 2 csomag vaníliás cukorral. Készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.