Hozzávalók:
65 dkg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
5 db tojás
Só
Bors
Piros fűszerpaprika
Pici chili paprika, ízlés szerint
5-10 dkg kolbász a díszítéshez ( én kihagytam mivel nem volt itthon)
Reszelt sajt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és félig megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, piros-ill. chili paprikával ízlés szerint, és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába.
Kivajazott hőálló tálba tesszük a masszát, és kanállal 3 mélyedést készítünk a tojásoknak. Ezekbe a mélyedésekbe egy-egy tojást ütünk és a tojások köré-mintha virágszirmok lennének - vékony félbe vágott, vagy egész szeletekre vágott kolbászt helyezünk.
Alufóliával letakarjuk, és 30- 35 percig sütjük sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon.
Tálalás előtt felvágjuk, úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászok, végül reszelt sajttal (trappista) megszórjuk.
Köretként gombás, vagy natúr rizst, illetve sült burgonya kockákat ajánlok mellé.
Savanyúságként kovászos, vagy savanyú uborkát kínáljunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.