50 dkg liszt (fele sima)
1/5 dl langyos tej
1 k.k.cukor
3 dkg élesztő
2 db. tojás
só
5 dkg olvasztott vaj
15 -20 dkg gép sonka
kömény vagy szezám mag a tetejére
Tésztát dagasztunk a következőkkel:liszt,felfuttatott élesztő,langos tej, benne a cukorral, tojás ,só,olvasztott vaj.
Kelesztő tálba duplájára kelesszük.Kelesztés után 3 részre vágjuk és átgyúrjuk ,letakarjuk és legalább 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát.
Ezután még mindegyiket 3 részre osztjuk ,vékonyra elsodorjuk ,lekenjuk olvasztott vajjal és rárakjuk a sonka szeleteket felcsavarjuk ,így kapunk mindegyikből 3 hosszú henger alakú tésztát melyet hármas fonással egybe fonunk.
Tehát 3 darab fonott kalácsunk lesz amit tepsibe rakunk és még így is kelesszük 25 percet.
Kenjük le alaposan tojásos tejjel ,szórjunk a tetejére kömény vagy szezámmagot.180C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.