25 dk hántolt köles, 1 fej vöröshagyma, egy marék spárga, egy jó nagy csokor zellerlevél, 25 dk zöldborsó, vegeta, őrölt bors, egy kevés olivaolaj.
A kölest jól átmosom, és 3-szoros hidegvízben, egy pici sóval felteszem főni (úgy mint a rizst) Közben egy magasabb szélű serpenyőbe olivaolajat teszek és belereszelem a vöröshagymát, apróra vágom a zellerlevelet éa hozzáadom, majd a zöldborsót is, a spárgát is apróra darabolom (nekem fagyasztotttak voltak a zöldségek) Állandó kavargatás mellett átpárolom, vegetázom , borsozom, ízlés szerint. Ha a köles elfőtte a vizet, akkor kizárom és a párolt zöldségekkel összekeverem. Nálunk a húsvéti menűben szerepelt köretként a báránypörkölthöz, és a sajttal töltött rántotthús mellé is. Nekünk nagyon ízlik, sokszor fogom elkészíteni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.