jó
5 dk friss élesztő, 60 dk liszt, 13 dk margarin, 12 dk zsír, 1 egész tojás és 1 sárgája,1 ek só, 2 dl 20%-os tejföl.
A tetejére 1 db felvert tojás és 10 dk trappista sajt
A lisztet a margarint és a zsírt összegyúrom, hozzáadom az élesztőt (nem kell futtatni), majjd a tojásokat, a sót és végül a tejfölt. Jól összegyúrom, kinyújtom éa képzeletben 3 felé osztom a hajtogatás végett. a bol oldalit behajtom a középső részre, majd a jobb oldalit a tetejére és fentről lefelé ugyanigy hajtogatom. Majd elnyújtom újjnyi vastagságúra és bekockázom a tetejét(én most nem kockáztam, hanem egy tésztaformázóval mintáztam) Majd megketem tojással és a sajtot ráreszeltem és 30 percig pihentettem sütés előtt. A sütőt 200 fokra felmelegítettem és szép pirosra sütöttem. Nagyon finom omlós, puha pogácsa lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.