Hú de szeretem és milyen régen csináltam ezt az egyszerű kaját.
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó /lehet mirelit/
2-3 szál sárgarépa
½ fej karalábé
/én ezekből készítettem, de további zöldségek is adhatók hozzá/
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só / kb 1 kávéskanál/
cukor /aki édesen szereti, de elhagyható/
annyi tej, amilyen sűrűre szeretnénk készíteni
Elkészítés:
A megpucolt répát és karalábét felaprítom. Egy lábasba teszem az olajat, beleteszem a répát, karalábét, zöldborsót, hozzáadom a sót, cukrot, majd kb fél óra alatt puhára párolom. Amíg a zöldségek párolódnak, elkészítem a habarást, mely két evőkanál liszt és tej hozzáadásával készül.
A megpuhult zöldségekre öntöm a habarást, majd tejjel kellő sűrűségűre hígítom.
Különböző feltétekkel tálalható, én rántott párizsit készítettem hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.