30 dkg sertés darált hús (lehet másfajta hús is)
10 dkg füstölt-főtt tarja vékony csíkokra vágva
1 db kisebb cukkini
2 közepes fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 dbz kukorica konzerv (jól lecsepegtetve)
2-3 dl sűrített paradicsom
ételízesítő
őrölt bors
morzsolt oregáno
morzsolt bazsalikom
kevés olíva olaj (ez is lehet sima olaj)
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés meleg olajra dobjuk. Megszórjuk csipetnyi sóval, mert ettől gyorsabban megdinsztelődik mindkettő. Mikor már érezzük az illatukat, akkor rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk kevergetve. Megfűszerezzük az ételízesítővel, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Rövid pároldás után hozzáöntjük a kukoricát, a tarját és hagyjuk együtt főni pár percig. Közben felkockázzuk a cukkinit, de csak akkor tesszük a lábosba, ha a darált hús már megpuhult. Nem akarjuk a cukkinit szétfőzni, a lényeg, hogy ne legyen teljesen nyers, de a roppanósságát még megőrizze. Ha egyet forgattunk a cukkinin is, akkor kerül az ételbe a paradicsomszósz. Ha szükséges, csipetnyi cukrot is adhatunk hozzá. Összeforraljuk, és készen van. Csavart tésztával vagy makarónival tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.