Személyenként 2 db banánt számítok.
1 evőkanál kókusz zsír
flambirozáshoz alkohol melyet megtudunk gyújtani, legjobb erre a rum vagy ennek hiányában pálinka.
Csokoládé öntet
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 dl tej ( vagy kókusztej)
1 teáskanál kókusz zsír
édesíteni lehet ízlés szerint.
A banánokat megtisztitjuk majd kókusz zsíron megpiríttom a banánokat.
Ezt követően elkészíttem a csokoládé öntetett.
A tábla csokit összetöröm majd az 1 dl tejbe helyezem és az edényt gőzfölé helyezem és a csokoládét megolvasztom és simára keverem.
Mikor megolvadt leveszem a gőzről és hagyom egy kicsit hülni majd hozzákeverem a kókusz zsírt.
Az öntetett a banánra öntöm úgy hogy csak részben takarja el a banánokat majd meglocsolom az alkohollal és meggyújtom.
Diszithetjük az öntetett még tejszínhabbal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.