GYÖNYÖRŰ FOCI TORTA !
Piskótához
7 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg liszt, ½ csomag sütőpor baracklekvár
Krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj
3 dl habtejszín
barackbefőtt
Máz: pillecukor fondat
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd belekeverjük a tojások fehérjéből keményre vert habot.
180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin kb 15 percig sütjük
Forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt, és konyharuhával feltekerjük. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Egy üvegtálat tálat kibélelünk fóliával, és körberakjuk a piskótatekercsekkel. Néhány szeletet félrerakunk amivel majd befedjük.
Töltelék:
2 dl tejben felolvasztjuk a zselatint, a túrót krémesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával ízesítjük, beleöntjük a langyosra hűtött tejes zselatint. Felverjük a 3 dl tejszínt összekeverjük a túróval s beleöntjük a piskótával kibélelt tálba. Szeletekre vágott őszibarackot is tehetünk a tetejére mielőtt lezárjuk a maradék piskóta tekercsekkel. Hűtőbe rakjuk.
A tetejére pille cukorból készült fondatot csináltam.
http://www.tortaimado.hu/2009/03/fondant-pillecukorbol-marshmallow.html
A kiborított tortát vékonyan bekentem sárgabaracklekvárral és a kinyújtott pillecukor fondatot ráhelyeztem a tortára. Körbevágtam a maradékból ujjnyi vastag kígyót sodortam és zöld ételfestékkel színeztem. Ezzel díszítettem az alját. Megszerkesztettem a hatszögeket, és olvasztott 65 %-os étcsokival kifestettem. Az összekötő részeket fogvájóval rajzoltam.
Az ötletet
http://yasmine-bazarja.blogspot.com/2010/06/focitorta.html oldalról vettem.
GYÖNYÖRŰ FOCI TORTA !
nagyon tetsik
foci torta klasz
Nagyon ötletes sose jötten volna rá a technikájára!Nagyon tettszik!
nagyon tetcik enis megfogom csinalni
megsütöttem,remélem sikerülni fog,még a diszités van hátra ,majd beszámolok...Üdv:Betuska
Szia, kíváncsi vagyok milyen lett a tiéd. Biztos jól sikerült.
Óléééé oléoléolé!:)))Nagyon ügyes vagy!!
Köszönöm :-)) az unokákért mindent bevállalunk :-)))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.