1 kg-os csirkemell,
40 dkg paradicsom,
3 evőkanál provence krém
10 dkg zöldborsó
2 dl házi ketchup ,de lehet bolti is
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl fehérbor,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 tk kakukkfű,
pici só,
1 pici őrölt bors,
½ dl étolaj.
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk kockára vágjuk , sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. Beletesszük az apró darabokra vágott paradicsomot, a zöldborsót a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már jónak látjuk a végén megbolondítjuk a provence krémmel ,ez lehet meleg szendvicshez való krém is.
Köretként spagetti tésztával tálaltam .Hát nagyon finom érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.