Ez nagyon jó!
A sült oldalashoz:
1,5 kg oldalas
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
örölt kömény
őrölt bors
fokhagymapor
2 ek.sertés zsír
A káposztához:
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejes káposzta
1/2 dl étolaj
2 ek.kristály cukor
őrölt kömény
só
őrölt fekete bors
1 ek.ételecet / ízlés szerint /
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Elkészítés: Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/
Petrezselymes burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.