Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

felvitel dátuma: 2013-06-24 09:12:34       mai nézettség: 2       nézettség: 2940
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 kk
  • 2 ek margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1,4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
  • 2 dkg margarin a lekenéshez
  • 2 ek tej a lekenéshez
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A liszteket egy tálba szitáljuk.

Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.

A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Az egyikhez adjuk a spenótpürét.

Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet.

Jól összedolgozzuk.

Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal.

Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.

A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.

Beletesszük a formába.

Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.

Lekenjük olvasztott margarinnal.

Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.

Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Kínálhatjuk reggelire, uzsonnára egy kis vajkrémmel, sonkával és friss zöldségekkel.

A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.