Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Földközi-tengeri savanyúság

felvitel dátuma: 2018-09-04 09:45:13       mai nézettség: 1       nézettség: 736
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
Hozzávalók (4 db 1 l-es üveg):
1 kg padlizsán
1 kg cukkini
500 g piros kaliforniai paprika (lehet vegyesen piros, sárga, zöld is)
250 kis hagyma (gyöngyhagyma vagy ezüst hagyma)
1 db édeskömény gumó
2 ek vagdalt oregánó levél
2 ek vagdalt bazsalikom levél
8 db babérlevél
2 ek szemes bors
1 db zsályalevélke üvegenként
4 gerezd fokhagyma
 
Felöntő léhez:
500 ml víz
250 ml borecet
1 tk cukor
1 tk só
125 ml Oliva olaj
Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:
A padlizsánok szárvégeit levágjuk.
Felkockázzuk a padlizsánt és sózzuk (1 ek-nyi sóval). Összekeverjük, és 30 percig hagyjuk állni.
 
Addig előkészítjük a többi hozzávalót.
 
A cukkinik szárvégeit is levágjuk, és vékony hasábokra szeljük.
Zsenge cukkinit nem kell megpucolni!
 
A paprikáknak eltávolítjuk a magját és szeleteljük.
A hagymát megpucoljuk és negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
Az édesköményt kis kockákra vagdaljuk.
 
Minden hozzávalót külön tálba teszünk, nem keverjük össze.
 
A fűszernövényeket a zsálya kivételével apróra vágjuk, és ezt összekeverjük egy kis tálkában.
 
Elkészítjük a felöntő levet.
Ehhez összekeverjük az olaj kivételével a hozzávalókat és felforraljuk (én hidegen kevertem össze, mert úgy is megy a befőző automatába 95 fokra).
 
Mikor felforrt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges ízesíthetjük még cukorral, sóval.
 
A padlizsánt óvatosan kinyomkodjuk vagy a kezünkkel, vagy egy tiszta konyharuha között.
 
Az üvegekbe rétegezve belerakjuk a hozzávalókat.
A sorrend mindegy, kinek hogy tetszik.
A fűszernövényeket középre tegyük.
Nem kell szorosra tömködni, csak néha kissé megütjük tenyerünkkel az üvegek alját.
Az egész borsot osszuk el az üvegeken.
 
Mikor elfogyott minden hozzávaló, ráöntjük az olajos-ecetes levet.
Lezárjuk az üvegeket és 95 fokon 45 percig dunsztoljuk.
 
Megjegyzés:
Mivel én kis üvegekbe raktam, így 3 x-os lé kellett nekem. Így lett 16 kis üveggel a savanyúságom.
 
Egy részéhez fehér balzsamecetet használtam, másik részhez pedig Rose-t.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.