Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütés / főzés nélküli étel » Fondant készítése (Az én kis figuráim )

felvitel dátuma: 2014-02-20 08:26:12       mai nézettség: 1       nézettség: 4380
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

1 evőkanál étkezési zselatin

6 evőkanál víz

2 evőkanál méz

1 evőkanál ráma margarin

70-80 dkg porcukor

Ízlés szerint egy egy csepp aromák

Kedv szerint egy egy csepp ételfesték

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

A Vízben elkeverem a zselatint ,picit melegítem de nem szabad forralni .Majd hozzákeverem a mézet és a hideg rámát .Ha kell még picit langyosítom simára keverem .Ezután folyamatosan adagolok hozzá porcukrot és kevergetem  először 40-50 dkg .Majd hagyom hűlni. Ilyenkor lehet színezni ,különféle színekre egy –egy csepp ételfestékkel .Ha többféle szín akkor osszuk el a masszát. Ízeket is tehetünk bele egy egy cseppet aroma formájában ,pl citrom tortához citrom aroma ,vagy rum aroma .Majd még a többi cukrot is belekeverjük hogy eltudjuk keverni .A munkalapra is hintünk porcukrot és addig gyúrjuk míg nem ragad.Használatig nejlon zacskóba tároljuk mert hamar kiszárad.Mindig csak annyit veszünk elő amire szükség van .Ez egy hétig így el áll a hűtőben .Kivételkor picit vajas kézzel nyújthatjuk tortára ,formázhatunk belőle virágot ,figurákat .Ez az adag egy normál tortára bőven elég és még díszeket is tudunk belőle készíteni.A rózsa forma készítésénél egy ismerősöm ötletét használtam ,szaggatok 6 egyforma karikát pohárral ,sorba rakom őket félig egymást fedve ,majd az egészet feltekerem és a közepén hosszában ketté vágom .Ebből 2 rózsám lesz .Több szirommal lehet 8-10 karikával is dolgozni .Bevallom nekem jobban tetszik ha a tészta utólag van egy csepp színezővel színezve.Ugyanis így cirmos lesz a szín.A Galamb formát én lerajzoltam majd kivágtam és ezt vágtam ki a tésztámból és tetszés szerint diszítettem .Íráshoz vékony dekor tollat használtam csoki és karamell ízben.A Tortát lehet még dekorálni habbal is ,de arra figyeljünk hogy habfixálót tegyünk bele mert megolvaszthatja a fondant állagát .Ezt a masszát süteményekre ,tortákra bármikor fel lehet használni .Kicsit türelem játék de megéri.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 Marika Lázárné 2015 május 13

Eszméletlenül tetszik,biztos remekül alkalmazható,a végeredmény,köszönöm,és ki próbálom!

2/10 jULIJANA BUHEKER 2015 május 17

nAGYON EGYSZERU ES JO!!!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 május 17

Valóban érdemes kipróbálni .Örülök hogy tetszik a receptem

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.