A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál kakaó
Töltelékhez
10 dkg holland kakaó por
10 dkg porcukor
Tetejére
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. 3 részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Egy részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott cukros kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát. Ha megkelt jól
mindegyiket ,egyformára kinyújtjuk és a felolvasztott kakaós masszát ,egyenletesen elosztjuk a tésztákon .Az így megkent tésztákat feltekerjük és a 3 részt befonjuk ..Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tetejét megkenjük jól tojással és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.