Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Fonott,foszlós kalács

felvitel dátuma: 2014-06-24 13:52:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1594
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

fél kg liszt,

2 dkg élesztő,

2dl langyos tej

1 kávéskanál cukor,

1 evk.liszt a kovászba

csipet ,

1 egész tojás

15 dkg porcukor,5 dkg olvasztott vaj.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A meleg helyen tartott lisztbe belekeverem a sót,cukrot.A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a kanál lisztet,majd megvárom mig felfut.

Majd a felfutott kovászt beleöntöm a lisztbe és a tojást Én egy kis tányérba előzöleg felverem és úgy adom a liszthez. Fakanállal jól bekeverem,dagasztom,hogy gyönge tésztát kapjunk,majd mikor hólyagokat vet és kezd szép sima lenni adagonként beleöntjük az 5 dkg olvasztott,langyos vajat és ezzel is simára dolgozzuk./kenyértészta állagú legyen./

Langyos helyen megkelesztjük.Jól meg kell keleszteni és akkor nem reped meg.Én fél időben kiszoktam nyomkodni belőle a levegőt és hagyom újra megkelni.

Nem kell megijedni,10 perc múlva újra szépen feljön.Ha kész, lisztezett deszkán ,annyi részre osztjuk,amennyiből fonni akarunk.Én ezt a mennyiséget 6 cipóra osztottam és 3-3 fonattal csináltam meg. Két kalács lesz belőle. Ennél a tésztánál még a dagasztás befejezése előtt 1/3 részt áttettem egy másik tálba és hozzá szitáltam  1 púpos ev.kanál kakaót,igy 1 kakaós és 2 fehér rúdból fontam meg az 1-1 kalácsot.Olajozott tepsibe tettem,letakartam és bekapcsoltam a sütőt és amíg bemelegedett, addig a kalácsom még kelt a tepsibe. Vizes ecsettel kentem le.

170 fokon,légkeverés mellett 30 percig sütöttem. Fontos a kivétel előtt a tűpróba,hogy teljesen megsült-e a kalácsunk. Még melegen újra lekenem vizes ecsettel és porcukorral megszórom,lekvárral tálalom.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=12131

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.