Ez nagyon jól hangzik Pannika...így még nem készítettem ezt a levest, de ma kipróbálom.Puszi
2 nagyobb sárgarépa
2 kisebb petrezselyem
3 db kis konzervborsó / Lidl-bol/ / vagy egy nagyobb uveg plusz egy kis konzerv doboz/
1 evokanál kristálycukor
3 evokanál olaj
1 evokanál liszt
1 evokanál orolt pirospaprika
3 drb húsleves kocka
ételízesíto
1 tojásbol készult reszeltke
savanyú tejfol, aki szereti
A négyliteres fazékba belekanalazom az olajat, rászórom a kristálycukrot, kicsit karamellizálom. A megtisztított répát és petrezselymet hajszál vékony karikákra vágom, egyenesen a fazékba, kicsit párolom.
Rászórom a lisztet és az orolt piros paprikát, megkeverem, felontom vízzel és pár percig fozom, majd beleontom a három doboz borsót. Tanácsos a borsókonzerveket egyenként megkóstolni, mert egyszer már pórul jártam, a borsó savanyú volt annak ellenére, hogy hermetikusan le volt zárva a doboz.
Belemorzsoljuk a három húsleves-kockát, ízesítjuk ételízesítovel.
Amíg a levesunk fo, addig villával felverunk egy egész tojást, picit sózzuk - el is maradhat - majd beleszórjuk a lisztet. Én daralisztet használok, itt kapható. A tésztát lereszelem a reszelo legnagyobb lyukán. Mire ez megvan, máris mehet a levesbe, hiszen olyan hártyányira vágtam a zoldségeket, hogy elég nekik egy rottyanás és már puhák is.
Én jobban szeretem a konzervborsót, van aki inkább a fagyasztottat kedveli, nincs jelentosoge. Én a konzerv levét is beleontom a levesbe.
A savanyu tejfolt, ízlés szerint, szétkenjuk a tányér alján, rászedjuk a forró levest.
Egy fazékban elkészul, gyors, nem kell annyi edényt mosogatni. Azért fordított leves, mert én eloszor készítem egyben a zoldségekkel a rántást, ami a végén szokott lenni.
Nálunk családunk fele nem szereti a tejfolt, a másik fele - ide tartozom én- csak így fogyasztja.
Ma Samuka volt a segítségemre.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.