Ezt a gyerekeim állandóan ennék.Gratula!
50 dkg liszt,
4 tojássárgája,
4 evőkanál olvasztott zsír,
2 evőkanál rum,
2 dl fehérbor,
2 csapott evőkanál porcukor,
fél csipet só,
két késhegynyi szódabikarbóna,
2 evőkanál tejföl.
olaj a sütéshez.
A lisztet egy mély tálba öntsük,közepébe mély fészket csinálunk,bele öntjük a tojássárgákat,a olvasztott zsírt, rumot, fehérbort, porcukrot, félcsípet sót, a szódabikarbónát,és a tejfölt.
Ezt jól össze gyúrjuk,és 20 percet pihentetjük.
Majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk,és két cipót formálunk belölle.
Lisztezett deszkán késhát vastagságura nyújtjuk,és derelye vágóval 3 cm-es széles csíkokra szeleteljük. Majd hosszát megfelezzük,és a másk cipót szintén kinyújtjuk,ugyan ezt a műveletet megcsináljuk.,és amikor ezzel végeztünk az 1liter olajat felmelegítjük,és hamár elérte a hő fokot,3 darabot teszünk bele de ügyeljünk rá a felső fele kerüljön alulra,fél percig sütjük majd meg fordítjuk,szürő kanállal kiszedjük,és ha mind kisült vaniliás porcukorral meghintjük.
Lekvárral is tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.