a tésztához:
1 kg. finomliszt
6 dl. tej
7 dkg. élesztő
2 dl. étolaj
1 evőkanál cukor
30 szem édesítőszer porrá törve
csipet só
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél citrom reszelt héja
Lehet még beletenni: vörösáfonyát vagy lecsepegtetett meggybefőttet vagy kandírozott gyümölcsöket vagy mazsolát
A cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A kakaópor és citromhéj kivételével az összes hozzávalóból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, a másik felébe a citromhéjat. Mindkét fajta tésztából 3-3 cipót formázunk. Enyhén lisztezett tésztán kinyújtjuk a fehér lapot, s befedjük egy kinyújtott barna lappal, majd megszórjuk vörösáfonyával, vagy bármi mással.
Szorosan feltekerjük a rudakat, s egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Nem kell keleszteni sem, hideg sütőbe tesszük 200 fokon, majd negyed óra múlva lejjebb vesszük a hőfokot 170- 180 fokra. Kb. 35 perc alatt megsül.
Arra figyeljünk, hogy forrón nem fogjuk tudni szépen szeletelni, várjuk meg, amíg langyosra hül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.