Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi
Mézes laphoz
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez
3 db tojássárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg. (ÉN a maradék tojásfehérjéből csináltam rá habot.)
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.
Hab készítése:
2 db tojásfehérjét 20 dkg porcukorral először elektromos habverővel jól kihabosítom. Ezután 1 l vizet teszek egy lábasban főni, majd a habot gőz felet keverem állandóan de már csak kézi habverővel kb 15 percig.Szép sima folyékony a hab, rá simítom a tészta tetejére. Egy teáskanál kakaót egy Ek forró vizel kikeverek majd ferdén ritkán rá csöpögtetek késel elhúzgálom rajta a kakaót, először az egyik oldalán, majd a másikon. :) Ez teljesen nem szárad meg a tetején de nagyon szépen lehet vizes késel szeletelni!
Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi
Olvasd el a hozzá valóknál , a cukrot is csak azért emeli ki ,mert a maradėkot kėsőbb kell hozzåadni. Kis figyelem kell csak .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.