Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Francia diós krémes

felvitel dátuma: 2016-10-29 13:10:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1648
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

Mézes laphoz

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 ek. méz

10 dkg vaj

2 db tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához

6 db tojás

15 dkg cukor

3 evőkanál víz

0,5 dl napraforgó olaj

15 dkg rétesliszt

0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor

15 dkg dió (darált)

Krémhez

3 db tojássárgája

2 tasak vaníliás pudingpor

10 dkg cukor (kristály)

7 dl tej

12 dkg porcukor

25 dkg margarin

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg. (ÉN a maradék tojásfehérjéből csináltam habot.)

Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.

Hab készítése:

2 db tojásfehérjét 20 dkg porcukorral először elektromos habverővel jól kihabosítom. Ezután 1 l vizet teszek egy lábasban főni, majd a habot gőz felet keverem állandóan de már csak kézi habverővel kb 15 percig.Szép sima folyékony a hab, simítom a tészta tetejére. Egy teáskanál kakaót egy Ek forró vizel kikeverek majd ferdén ritkán csöpögtetek késel elhúzgálom rajta a kakaót, először az egyik oldalán, majd a másikon. :) Ez teljesen nem szárad meg a tetején de nagyon szépen lehet vizes késel szeletelni!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Györök Ernő és Évi-ből az Évi!! 2016 október 30

Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi

0/10 Lonci 2016 november 01

Olvasd el a hozzá valóknál , a cukrot is csak azért emeli ki ,mert a maradėkot kėsőbb kell hozzåadni. Kis figyelem kell csak .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.