Nagyon szépek!!:))
80 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
5 dl tej,
1/2 kiskanál cukor,
1 evőkanál só,
1/2 dl olaj,
2 tojás + 1 a kenéshez,
25 dkg vaj vagy margarin.
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejjel, 2 evőkanál liszttel és a 1/2 kiskanál cukorral. A szobahőmérsékletű liszthez hozzáadjuk a sót, 2 tojást, 4 dl langyos tejet és a felfuttatott élesztőt. Könnyű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az olajat is. A tetejét pici zsírral megkenjük, és letakarva langyos sütőben kelesztjük 20 percig. 8 cipót készítünk, lisztezett deszkán 10 percig pihentetjük. Közben a hűtött vajat felvágjuk 7 részre. A cipót kézzel forgatva elvékonyítjuk tányérnyi nagyságra, ráreszelünk 1 rész vajat, a következő cipót vékonyítjuk, vajazzuk és így egymásra rétegezzük, a tetejére tészta kerül. Letakarjuk és 5 percig pihentetjük.
2-3 mm vékony kör alakúra kinyújtjuk, elosztjuk 4 részre, majd mindegyiket még 8 részre. Felsodorjuk, zsírozott tepsibe helyezzük, pihentetjük 15 percig. A kiflik tetejét lekenjük 1 tojással, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.