Tészta:::(23x41)40dkg liszt, 10dkg margarin, 10dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 2db tojás sárgája, kevés tejföl.Mákos piskóta::4db tojás, 4 e.k kristálycukor, 4e.k liszt, 1cs sütőpor, 2 e.k egész mák.Krém::5e.k liszt, 4dl tej , 2cs vaníliás pudingpor, 5dl tej , 15dkg margarin, 20dkg porcukor, 2cs vaníliás cukor,.Piskóta töltelék::1 ü vegyes gyümölcs lekvár.Tetejére::10 dkg durvára vágott dió , 5dkg margarin, 5dkg kristálycukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 részre osztjuk, kinyújtjuk és sütőlapon világosra sütjük.A piskótát hagyományosan elkészítjük csak annyi különbséggel , hogy hozzáadunk a végén 2 e.k mákot és ezzel elkeverjük és megsütjük.Egy nedves konyharuhán még melegen feltekerjük , majd , ha kihűlt akkor megtöltjük a lekvárral és feltekerjük , majd 18 szeletbe vágjuk.A lisztből a tejjel egy sűrű habarcsot főzzünk és hűlni hagyjuk.A pudingot is megfőzni a tejjel majd félre tenni hűlni.A két krémet robot géppel jó habosra keverni és a porcukrot, margarint , vaníliás cukrot hozzáadni.A sütemény összeállítása:::Az első lapot A krém felével lekenni , majd a piskóta tekercseket fektetve rátenni , majd a krém másik felével ismét lekenni , de ebből hagyjunk ki annyi krémet ami a tetejére elég lesz.A 2. lapot rátenni és kissé megnyomkodni .A maradék krémet a tetejére rákenni.Pörkölt dió elkészítése::Az 5dk margarint egy serpenyőben megolvasztani , majd a kristálycukrot és végül beletenni a diót és kissé karamelizálni .Kicsit hagyjuk hűlni és megszórni a sütemény tetejét.Egy éjszakára puhulni hagyni és másnap szeletelni.Jó étvágyat kívánok hozzá.!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.