Nagyon jó!
Hozzávalók a tésztához:
· 35 dkg kristálycukor
· 6 evőkanál víz
· 25 dkg liszt
· 10 dkg mák(egészben,nem darálva)
· 2 sütőpor
A 2 laphoz:
· 30 dkg liszt
· 10 dkg porcukor
· 5 dkg margarin
· 1 evőkanál méz
· 1 tojás sárgája
· 1 kávéskanál szódabikarbóna
· kevés tej
Krém:
· 3 tojás sárgája
· 2 vaníliás cukor
· 15 dkg porcukor
· ½ margarin
· 2 vaníliás pudingpor
· 7 dl tej
Tetejére:
· 10 dkg dió
· 1 kanál kristálycukor
· 1 evőkanál margarin
· tortadara
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit,mint a piskótatésztát elkészítjük.
Nagy gáztepsiben megsütjük.
A lapok hozzávalóit jól összegyúrjuk majd elfelezve kisodorjuk,és két lapot sütünk belőle.
A krémhez a 3 tojássárgáját,a vaníliás cukrokat,a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük.
2 vaníiliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk.
Ha kihült,a két krémet összekeverjük.
A következő képpen töltjük meg a süteményt:1 lap,krém,mákos piskóta,krém,második lap.
A krémből annyit mindenképpen hagyjunk hogy a tetejét megkenhessük vele.
Közben a 10 dkg diót darabokra vágjuk.
Egy púpos evőkanál kristálycukrot,1 evőkanál margaint összepirítunk,és a tetejére szórjuk. torta darát szórunk rá.
(Fontos a pihentetés.olyan lesz mint egy torta.tegyük hidegre hogy szépen tudjuk szeletelni.)
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.