3 tojás
15 dkg sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 ek. mustár
½ citrom leve
2 dkg vaj
1 ek. fehér tönkölybúza liszt
1 dl tejszín
½ liter víz
snidling
frissen őrölt bors
www.toldifuszer.hu
A tojást megfőzzük, eltávolítjuk a héját, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és a reszelő kislyukú részén lereszeljük.
A vajat megolvasztjuk és a liszttel rántást készítünk, beletesszük a lereszelt tojást, hagymát, répát, mustárt és a citrom levét, felöntjük a vízzel és felforraljuk. A végén sózzuk, borsozzuk, ls beleöntjük a tejszínt.
Már napok óta jelezte a szervezetem, hogy fehérje kell. Korábban szemet vetettem erre a receptre így elérkezett az ídő az elkészítéséhez. Finom, de az ájulat elmaradt, kicsit többet vártam. Lehet, a leveskocka hiányzott belőle, de ez nem lehetett az igazi probléma, mert máskor se használok.
Eredeti recept:
http://www.nosalty.hu/recept/francia-tojasleves
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/11/francia-tojasleves.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.