· 1 kis fej vöröshagyma
· 1 kis fej kelkáposzta
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 1 ek. liszt
· só, bors
· majoranna, köménymag
· piros paprika
· 2 dltejföl
· 2 pár virsli
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megfuttatjuk.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. Torzsáját kikanyarítjuk, majd éles késsel vékony metéltre vágjuk.
Rádobjuk a párolt hagymára, kevés vizet aláöntve kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük levesnyi mennyiségű vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal - hőkiegyenlítést végzünk. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.
A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk és néhány perc alatt készre főzzük.
Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.