Hozzávalók:
70 dkg kelkáposzta
1 kg tisztított burgonya
3-4 pár virsli
só,bors,
3 ek liszt
2 ek olaj/zsír
1 tk pirospaprika
2 dl tej
1 tk szárított zöldségkeverék(delikát helyett)
1 tk őrölt köménymag
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
4-5 l vizet felteszünk főni,a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe,
hozzáadjuk a tisztított fokhagymát,1/2 ek.sót,.köménymagot,a zöldségkeveréket.
A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk,megmossuk,majd,ha a burgonya fél főtt lesz,hozzáadjuk és
4-5 perc fővés után a felkarikázott virslit is beletesszük.
A lisztből,olajból(zsírból) rántást készítünk ha megfőtt a leves,a rántásba tesszük a pirospaprikát,2 dl vízzel és 2dl tejjel simára keverjük,rászedünk 1-2 merőkanál forró levet,majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük,
borssal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.