A fügék száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot, fűszereket. Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem pihenni a hűtőbe.
Ma pedig puhára főztem a fügéket és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk turnixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri. Mikor kész a lekvárunk, forrón kis üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk. Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk, és száraz dunsztba tesszük kihűlni őket. Így finom, tartósítószer mentes lekvárunk lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.