csirkemell
füstölt sajt
bacon
só
őrölt fehérbors
A csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni.
Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval (figyelni arra, hogy a szalonna is sós) és őrölt borssal.
Végül betekerni a baconcsíkokkal, majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá. Én sütőben sült krumplival tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.