A csirkemellet csíkokra vágom, egy tálban összekeverem a fűszereket, olajat és beleforgatom a húst. A tetejére még annyi olajat öntök, hogy teljesen elfedje a húst.
Hűtőbe teszem. Ezt a műveletet a felhasználást megelőzően több nappal is elvégezhetjük.
A saláta ágyhoz a jégsalátát apróra tépkedem, a lilahagymát apró kockára, az uborkát és paradicsomot nagyobb kockára vágom.
Közben az öntethez összekeverem a hozzávalókat és meglocsolom vele a tálban lévő salátakeveréket.
A krutonhoz a kenyérszeletek héját levágom és a kenyérbelet kockára vágom.
Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítek, beledobom az egyik megroppantott fokhagymát és az egyik rozmaringágat. Rádobom a kenyérkockák felét, és lepirítom.
Ezt a műveletet megismétlem friss fokhagymával és rozmaringággal és ha a második adag kenyérkocka is lepirult félreteszem, a rozmaring ágat és fokhagymát kidobom.
A húst forró serpenyőben kisütöm.
Ezután az egészet adagonként tálalom. A tányérokra 1 adag salátakeveréket rakok, erre helyezem a húst. Végül pirított kenyérkockákat és reszelt sajtot szórok rá.