Nagyon finom volt :-))
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
20 dkg túrókrém
4 db csirkemell ( kb 50 dkg )
15 dkg bacon szalonna vékony szeletekben
60 dkg újburgonya
1 csomag petrezselyem zöld
étolaj a sütéshez
fehér bors, só ízlés szerint
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyra karikázzuk, majd a fokhagymával együtt a túróhoz keverjük.
A megmosott, megtörölt csirkemelleket sóval és fehérborssal bedörzsöljük, majd hosszában bevágjuk.
A túrókrémet a nyilásba töltjük, és a nyílást fogvájóval összetűzzük.
A töltött csirkemelleket a szalonna szeletekkel betekerjük ( alulra kerüljön a vége ) és előmelegített sütőbe tesszük.
180 C fokon kb 31 percig sütjük.
Sütés után pintetjük ( kb 15 percig ), a fogvájót kivesszük és felszeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.