Hozzávalók
8db szikkadt kifli
1 fej hagyma
2-3 paradicsom
1 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej gomba
1 szál petrezselyem zöld
10 dkg gépsonka
2 tojás keményre főzve
2 evőkanál vaj
2 csapott kanál liszt
2 evk olaj
3-4 evőkanál tejföl
15 dkg trapista sajt
1 dl tej
1 tk őrölt bors
2 tk só
A hagymát felaprítom és a többi zöldséget is ,petrezselyem zöldjét apróra vágom .Sonkát vékony csíkokra szelem.A Tojást keményre főzöm és felkockázom .A Pici olajban megdinsztelem a hagymát ,majd beleteszem a sonkát utána a többi zöldséget .a petrezselymet .Ezt körülbelül 15 perc alatt puhára párolom .
Közben a kiflit felkarikázom mert a szikkadt kifli is jó valamire ugyebár .Tűzálló tepsit kikenek vajjal ,és a felkarikázott kiflit belehelyezem szépen sorban ,tejföllel meglocsolom .Az ez idő alatt puhára párolódott zöldség sonka elegyembe beleteszem a vajat és a csapott kanál lisztet amiből a besamell mártás készül és kevergetés közben tejjel felengedem ,akkor jó ha finom sűrű krémes lesz .Ízesítem a sóval borssal .Majd ezt öntöm rá a kiflire .Erre ráteszem a felkockázott tojást .Nekem ez az adag 2 sorban adta ki a hozzávalókat ,tehát még egy ugyanilyen réteg került rá .Ezután a sajtot ráreszelve a sütőbe tettem 20 perc alat ropogósra sütöttem .
Nagyon finom íz bomba .Ketcup majonéz is tehető rá ,hidegen melegen is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.